Stickade kvastskaft

I stickgrafitti-anda pimpar vi nu våra kvastskaft!
 
 
Vi har fått det här mönstret av Christina.
 
Restgarn, gärna melerat och stickor som passar till.
 
Maskantalet måste vara jämnt, 8, 10, 12, 14 osv. 12 maskor och sticknr 3 blir bra till Ullcentrums 2-trådiga.
 
Sticka första maskan rät, lyft nästa maska med garnet framför, sticka nästa maska rät, lyft nästa med garnet framför osv. Sista maskan ska lyftas - fortsätt så till önskad längd som passar till skaftet.
 
Vid avmaskning lyfts varannan maska så att man får två stickor. Använd sedan en tredje sticka för att maska av som vanligt.
 
Nu ska det vara öppet i hela "tarmen" så att den bara är att trä på skaftet.
 
På torsdag tar vi våra nyfixade kvastar och flyger iväg!
 
Påskhälsningar från Lena i Kalmar-butiken
#1 - - Anonym:

Hej, jag försöker sticka kvastpimpningen, antingen är det värmen eller....jag förstår inte mönstret det ser ju enkelt ut men jag förstår inte vad jag gör med den lyfta m med garnet framför, det blir ju fler maskor efter varje varv. Kan någon av er ge mig tips så att ”slanten” trillar ner.. vänliga sommarhälsningar Siv.wallberg@tinglev,nu

Svar: Hej! Det är längesedan vi gjorde dessa... men jag har tittat på mönstret och man stickar 1m, lägger garnet framför och lyfter av nästa maska osv. Lycka till från Lena Hillring i Kalmar-butiken.
Ullcentrum Öland

#2 - - Anonym:

Jag förstår inte mönstret jag får Ingen öppning i början

Svar: Hej! Det är längesedan vi gjorde dessa men jag vill minnas att öppningen blir längst ner. Man ska ju kunna trä på den på ett skaft. Lycka till!
Ullcentrum Öland