Det är riktigt roligt i Lilleström.

 
I morse gjorde vi det sista, och montern har fungerat väldigt bra under dagen. Det har varit ett fint flöde, lättarbetat, och vi har synts på långt håll.
Och så trevliga och intresserade besökare.
Det har varit två till svenska utställare från Syfestivalen.
 
 
Naturgarn och Åsa från Opalgarn.
 
  När vi packade upp i går, blev vi mäkta förvånade när ett känt ölandsföretag stod inne vår monter - Ribes Läder. De berättade att de åkte ofta på mässor i Norge. En av deras storsäljare syns på bilden till vänster om dem. Skinnförkläde à la Per Moberg.
 
 
I en monter sitter norrmannen Ossian Kidholm och spinner. Han har en passionerad kunskap om ull och håller kurser i handspinning.
 
  Framför spinnrocken har han en informationstavla om ullsorters isoleringskvalitet.
 
Mässan är otroligt stor, det finns inget liknande i Sverige. Syfestival, hantverk och design, inredning, antik, elektronik, massor av mat och en stor Alternativmässa.
 
     
 
Det finns mycket för männen: körning med radarstyrda lastbilar och traktorer, runda bastuhus, veteranbilar, svarvning, verktyg, trä och smide.
 
 
Och framför vår monter, en avdelning med mjuka soffor, soffkuddar och bredbildsteve för trötta makar.
 
 
Några försäljare försökta locka mig med tandblekning. Ordinarie pris 4200:-, nu nedsatt med 70 % till det facila 995 NOK.......
 
 
Lite längre ner i vår gång finner vi en lapptäckeskvilterska som demonstrerar en maskin som kviltar de allra mest intrikata mönster. Roligt att titta på.
 
 
Till sist kunde jag inte motstå att pröva på en norsk delikatess, Svele, en slags tjock fluffig pannkaka gjord på surmjölk. Väldans mumsigt gott!!
Hälsningar
Ann
Visa fler inlägg