Sexkanterna blir fler. . .

Jag fortsätter att virka sexkanter. Jag använder Ullcentrums tvåtrådiga ullgarn, i alla tänkbara blå varianter. Dels är det en färg som heter jeansblå och sen en annan som är lila/grön/blå. Jag väljer de delar från nystanen som är blå. Jag virkar ganska löst och använder en virknål nr 4.
Nu har jag 62 rutor så nu är det bara 58 kvar!!! Jag återkommer med skiss hur jag ska virka ihop dem till en tröja.Här kommer mönstret för sexkanterna:

Virkade sex-kanter

Lägg upp 4 lm och slut till en ring med en smygmaska.

V1: 2 lm (räknas som första st i alla varv) st *lm 3st* upprepa från *till* 4 ggr avsluta med lm st och bind ihop varvet med en smygmaska runt lm-kedjan i början av varvet. I allt 6 stolpgrupper.

V2: 2 lm 2st *lm 5 st* upprepa från *till* 4 ggr avsluta med lm 2st och bind ihop varvet med en smygmaska runt lm-kedjan i början av varvet. I allt 6 stolpgrupper.

V3: 2 lm 3st *lm 7st* upprepa från *till* 4 ggr avsluta med lm 3st och bind ihop varvet med en smygmaska runt lm-kedjan i början av varvet. I allt 6 stolpgrupper.

V4: 2 lm 4st *lm 9st* upprepa från *till* 4 ggr avsluta med lm 4st och bind ihop varvet med en smygmaska runt lm-kedjan i början av varvet. I allt 6 stolpgrupper.

 

God virkning!

Monica

Visa fler inlägg