Elastisk krokning

Krokade saker blir ganska så fasta. För att få en mer elastisk struktur, kan man kroka platt med en dubbeländad kroknål. Karin kom på tekniken själv när hon experimenterade, men jag förtog uppfinnarglädjen när jag visade att det finns böcker om det här sättet att kroka på.
Här har Karin krokat breda pannband, och hon valde ett melerat tvåtrådigt ullgarn och kroknål nr 5, 20 maskor. Ena tråden kommer inifrån nystanet, och den andra från utsidan. Man kan kroka med samma färg, men det är lite lättare i början när det är två färger. Principen är att med den ena färgen maskar man av, och med den andra plockar upp. Börja med att lägga upp m, plocka upp med samma färg (färg 1), vänd = börja nu från baksidan, från det andra hållet, en km, maska av med färg 2, plocka upp med färg 1, vänd, en km, maska av med färg 2, plocka upp med färg 1, vänd och så vidare.

        


Karin tycker att det är så roligt med rundkrokningen, att nu gör hon pulsvärmare, som hon har med sig som present när de går bort. Här är några pulsvärmare som ska bli presenter.Ann

 

  

Visa fler inlägg