Kofta Knyssla

Nu har Susanne Ljung stickat en underbart vacker kofta i Ullcentrums tvåtrådiga ullgarn. Mönster är inspirerat från öländska stickmönster.
Till bottenfärg har vi valt ljusgrå färg, 300 gram garn har det gått åt.
Som mönsterfärger har Susanne stickat i gräsgrön på ljusgrå, blåturkos på ljusgrå, rödlila och rödcerise.
Till mönsterfärgerna behövs det 30 gram av var färg.
Stickor är nr 3½.
Susanne har valt att göra endast framstyckena med mönster. Bakstycket är ljusgrått i bottenfärgen. Och här valde Susanne även att sticka de två framstyckena var för sig, platt.
För den som önskar sticka runt och klippa upp, då gör man bägge framstyckena tillsammans på en 40 cm rundsticka. En klippsöm om vardera 6 maskor, stickas då för framkanten och sidkanten.
Mönster finns att få hos er garnbutik, i samband med köp av garn till koftan.
Knappar till koftan, har vi sytt i egna knappar som vi säljer i Löttorp och på mässor.
Namnet Knyssla har vi valt, som är en speciell plats på norra Öland. Inne i Grankullaviken, alldeles innan Trollskogen finns en gammal naturhamn. Idag är det grunt där, sand har drivit in utifrån havet under de senaste 100 åren. Knyssla är nu en trygg badplats för barn. Uppe på land vid Knyssla ligger rester av gamla Ölandsskutor. En del kallar det en begravningsplats för skutor, precis som när man hittar gamla rostiga bilar inne i en skog. Öland var känt för att driva sjötrafik förr, och det fanns en hel del modiga skeppare som hade sina egna skutor. Båtarna hade oftast två destinationer, antingen rakt över till fastlandet, norr om Oskarshamn, till Kråkelund. Eller ända upp till Stockholm, gick de flesta Ölandsskutorna. De lade till vid kajerna där, och min farfar berättade att hans familj gick till Nybrokajen och köpte Ölandspotatis och stickade vantar, i början av förra sekelskiftet.
Ölandshälsningar
Ann
#1 - - Maj-Louise:

Så otroligt fin. Jag blir så glad av att titta på koftan. Tror det är en kombinationen av färger och mönster. Härligt